Teljes kiőrlésű áfonyás rácsos

  • 60% teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz.
  • Kevesebb finomításon megy keresztül, mint egy fehér liszt, korpát, csírákat, tápanyagot, és rostot biztosít ezáltal a szervezetnek.
  • A teljes kiőrlésű lisztben nagyobb arányban maradnak ásványi anyagok, vitaminok, vízben oldhatatlan rostok. Ennek köszönhető, hogy a teljes kiőrlésű termékek magasabb tápértékűek, mint a fehér pékáru.
  • Kevesebb szénhidrát van benne, mint egy fehér lisztből készült termékben, miközben rozstartalma több, mint kétszerese.
  • Magas rozstartalma miatt lassabban szívódik fel, ezáltal kisebb az éhségérzet, tovább érezzük magunkat jóllakottnak.
  • Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik.
  • A korpában sok nyomelem, vitamin ( E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor ) található, amelyek a fehér lisztben nem.
  • Csökkenti a vércukorszint ingadozást, valamint a szívbetegség, agyvérzés kialakulásának kockázatát.